Får jag bygga altan eller sätta upp markis på min uteplats?

• Vid alla nya förfrågningar om installationer och byggen utomhus behövs ett godkännande och skriftligt intyg från Förbo.

Ska du till exempel bygga eget altandäck eller göra annan förändring så behöver du även visa upp en ritning på hur byggnationen eller förändringen ska se ut.

Bra att veta är att:

• Altaner ingår i tillvalskonceptet Personliga hem och går att beställas på det lokala Förbokontoret under öppet hus.
    • Förbo godkänner inga utbyggnader med skärmtak eller inglasningar av uteplatser då sådana byggnationer medför merarbete när vi skall underhålla fastigheterna.
    • Förbo godkänner inte uppsättning av markis.