Hur ska brandvarnaren vara placerad?

• Här läser du mer om brandskydd och säkerhet

Brandvarnaren ska vara placerad nära sovrummet så att du kan höra den när du sover. Den ska sitta i taket minst 50 centimeter ut från närmaste vägg. Kontrollera att brandvarnaren fungerar, minst en gång i månaden eller efter att du varit borta en längre tid. Det gör du genom att trycka in testknappen.

Byt batteri när brandvarnaren varnar för dåligt batteri eller om den inte fungerar. Nya batterier kan du hämta på ditt förbovärdskontor. OBS har du en smart brandvarnare ska du inte byta batterier själv utan det fixar dina Förbovärdar som också kan se när det behöver göras.