När ska det vara tyst?

  • Respekt för varandra gäller alla tider på dygnet. Mellan klockan 22.00 till 07.00 bör man dock ta lite extra hänsyn.

    Vi människor är olika. En del blir störda av sådant som andra inte bryr sig om. Några är kvällsmänniskor medan andra trivs bäst tidigt på morgonen.

    Visa hänsyn till varandra

    För att alla ska fungera bra tillsammans krävs det att man tar hänsyn till varandra - både inom de egna väggarna och i de gemensamma utrymmena.Därför finns det regler som ska hjälpa till att skapa trivsel. Men det allra bästa är alltid att använda sunt förnuft och prata med sina grannar.

    Hög musik, en hund som skäller högt och länge eller en tvättmaskin som sätts på mitt i natten. Det är ljud som inte ska behöva upplevas eller tålas av dina grannar.

    Självklart ska man för den skull inte behöva smyga på tå för att man bor i ett flerfamiljshus eller för att grannen arbetar nattskift. Men kanske kan du vänta med att spika upp den där tavlan till nästa dag om klockan hunnit bli elva på kvällen.

    Berätta om du ska ha fest

    Ska du ha en fest så är det en bra idé att tala om det för dina grannar i god tid. Risken för irritation blir mycket mindre om man från början är förberedd på att det blir en högre ljudnivå tillfälligt. Det betyder dock inte att du kan festa dygnet runt i lägenheten varje helg.

    Som hyresvärd är vi skyldiga att se till att störningarna slutar. Stör man sin omgivning och inte skärper sig efter tillsägelser riskerar man att bli uppsagd från lägenheten.

    Vad gör jag om grannen stör?

    Om du upplever störningar i boendet och du upplever att du inte kan prata med dina grannar om problemen kan du alltid kontakta oss på 031-746 50 00. Upplever du störningar på kvällstid eller under helger så är det vår jour du bör kontakta, 031-703 13 34

  • Fick du svar på din fråga?

      

    Vilken information saknar du?